Κώς

Παραμυθένιες, ήσυχες παραλίες και μονοπάτια για εξερεύνηση στο βουνό.

Ιστορία, θρύλοι και ιστορίες για τη γιαγιά.

Βρίσκεστε σε ένα μαγευτικό νησί.

Βρίσκεστε στην Κέφαλο της Κω.

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε ένα από τα ωραιότερα νησιά των Δωδεκανήσων; Ψάχνετε για μια γνήσια γεύση της ελληνικής παράδοσης και του τοπικού πολιτισμού;
Ίσως το νησί της Κω είναι το μέρος που ψάχνετε, ένα πανέμορφο νησί, το σπίτι του Ιπποκράτη, όπου η πλούσια ιστορία, τα πολυάριθμα μνημεία, οι αμμώδεις παραλίες και οι φυσικές ομορφιές θα σας γοητεύσουν.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΣ
Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, νότια της Καλύμνου και βόρεια της Νισύρου και μόλις 3 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Μικράς Ασίας. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, που καλύπτει έκταση 290,29 χιλιομέτρων και η περιπλάνηση του νησιού υπολογίζεται σε 60 ναυτικά μίλια, μπορεί κανείς να πάει στο νησί αεροπορικώς.

ΚΩΣ, ΑΞΙΟΘΕΑΤO ΝΗΣΙ

ΚΩΣ, ΑΓΑΠΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΗΣΙΩΝ
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν την Κω σαν ένα από τα ομορφότερα νησιά και επιβάλλεται  να την επισκεφθείτε.

Η Κως είναι ένα νησί πλούσιο σε μνημεία. Η περιήγηση στο νησί σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε μοναδικά και εκπληκτικά τοπία. Κάντε μια περιήγηση γύρω από το νησί και δεν θα χάσετε. Εκτός από τα αξιοθέατα, το νησί έχει πολλές φυσικές ομορφιές. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τις θερμές πηγές, που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Η Κως είναι επίσης ένα σύγχρονο τουριστικό νησί και ορθώς κατατάσσεται ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ άλλων νησιών όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και πολλά άλλα. Προσφέρει πολλές δυνατότητες για διαμονή, φαγητό, καφετέριες, αθλήματα, εκδρομές, νυχτερινή διασκέδαση. Απολαύστε μια παραδοσιακή ελληνική βραδιά και γνωρίστε την ελληνική μουσική.

ΣΥΝΔΕΣΗ
Η Κως συνδέεται με διάφορους προορισμούς, τόσο αεροπορικώς όσο και δια θαλάσσης. Οι κύριες συνδέσεις είναι με την Αθήνα και τον Πειραιά και τα νησιά Ρόδος, Κάλυμνος και Νίσυρος. Υπάρχουν επίσης μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και νησιά όπως η Πάτμος, η Λήμνος, η Λέρος κλπ. Ενώ τακτικά δρομολόγια προγραμματίζονται με μικρά σκάφη, με διαφορετικές διαδρομές όπως η Καλύμνος – Πλατύ – Ψέριμος και η Νίσυρος.
Η Κως είναι επίσης ένα από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα, που η ανατολή συναντά την δύση, και από τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Τουρκία. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους υπάρχουν ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ενώ προγραμματίζονται πολλές εκδρομές, όπως στην Αλικαρνασσό.

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ  ΣΤΗΝ ΚΩ
Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει τη διαμονή σας. Η ζήτηση είναι τεράστια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και τα καταλύματα είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Συμβουλευτείτε τις κατηγορίες καταλυμάτων και κρατήστε αμέσως την κράτησή σας. Αν ψάχνετε για ένα σπίτι στην παραλία δίπλα στην θάλασσα, κάντε την κράτησή σας τώρα.

ΤΡΙΓΥΡΙΖΩ
Η Κω έχει πολλές μορφές ταξιδιού, τοπικές συγκοινωνίες, μικροσκοπικά τρένα, αλλά για να βεβαιωθείτε ότι ενοικιάσατε το όχημά σας το συντομότερο δυνατό. Αν έχετε σκάφος, η Κως διαθέτει οργανωμένη μαρίνα, η οποία βρίσκεται δίπλα στο ιστορικό λιμάνι της Κω, στην καρδιά των Δωδεκανήσων, ένα από τα πιο συναρπαστικά θέρετρα στην Ελλάδα και ίσως το καλύτερο γιοτ στην Ευρώπη.

Το νησί είναι πολύ γνωστό για τις λωρίδες του, γι ‘αυτό η Κως χαρακτηρίζεται συχνά ως το νησί του ποδηλάτου. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν διάφορα ποδηλατικά ταξίδια. Εάν είστε λάτρης ιππασίας, προσφέρονται αντίστοιχες εκδρομές για αρχάριους και μη.

Όλο το νησί έχει όμορφες παραλίες, οργανωμένες και όχι. Η Κως είναι ένα εξαιρετικό μέρος για windsurfing, τζετ σκι ή ακόμα και ιστιοπλοΐα, ενώ προτιμάται από πολλούς ως το ιδανικό μέρος για το σχεδιασμό του γάμου τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κω, παρακαλούμε ανατρέξτε στις σελίδες του δικτυακού τόπου του kosinfo.gr. Βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα χωριά της Κω, την Ιστορία, τη Μυθολογία και τα Αξιοθέατα με περιγραφές που γράφει η αρχαιολόγος κα Σοφία Ντιντιούμι. Μέσω της ιστοσελίδας μπορείτε να κλείσετε τις διακοπές σας χωρίς να ξοδέψετε χρόνο και προσπάθεια: ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εκδρομές, ενοικιάσεις μεταφορικών υπηρεσιών, οργάνωση του ταξιδιού σας.

Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στον Χάρτη του νησιού και της πόλης της Κω και στον επαγγελματικό οδηγό για να βρείτε ανά πάσα στιγμή οποιονδήποτε επαγγελματία ή υπηρεσία στην Κω. Επίσης, διαθέτει ένα κέντρο πληροφοριών με τους πιο χρήσιμους αριθμούς τηλεφώνου.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το kosinfo.gr θα ενημερώνεται πάντα και πάντα θα προσθέτει σελίδες οποιασδήποτε πληροφορίας θεωρείται χρήσιμη για τον επισκέπτη αλλά και για τον κάτοικο της Κω. Το αγαπημένο μας νησί έχει τώρα τη δική του ιστοσελίδα, δημιουργημένη με ένα καλλιτεχνικό συναίσθημα, ώστε ολόκληρος ο κόσμος να ανακαλύψει την Κω, η οποία εκτός από τις όμορφες παραλίες και τις φυσικές ομορφιές έχει και ένα ένδοξο παρελθόν!